dinsdag 2 oktober 2007

Hemelbedden in Europa en de V.S.

hemelbeddenHet leven zou saai zijn als iedereen hetzelfde ding wilde. Het is goed dat iedereen verschillende smaken heeft. De functie van een bed zou met een matras op de vloer kunnen worden opgelost, en in vele landen in de wereld wordt dit zelfs als een luxe beschouwd. De mensen willen meer dan een simpel bedkader; zij willen een mooi voorwerp in de slaapkamer, de ruimte in het huis waar zij de meeste tijd doorbrengen. Voor vele generaties zijn hemelbedden aanzien als iets voor de rijken, voor velen was dit een doel om naar te streven. De hemelbedden met of zonder luifels die in hout of metaal worden gemaakt zijn heden ten dage nog uiterst populair; de geschiedenis bepaalt nog zeer sterk hoe wij hemelbedden bekijken.

Er zijn twee manieren om naar hemelbedden te kijken, dat van de Europeanen, en dat van de Amerikanen. Voor Europeanen is een hemelbed een bed met vier palen, kroonlijst, hoog hoofdeinde en dak. In de Verenigde Staten echter is een hemelbed een bed met vier palen, geen kroonlijst, geen dak, enkel vier palen. De lange, verlengde palen bevinden zich als spitsen boven de rest van het bed. Deze stijl van hemelbedden wordt normaal gezien een "potloodbed" genoemd. De bedpalen kunnen variƫren in stijl: vierkant of achthoekig. Zij kunnen gedraaid zijn of bijvoorbeeld riet bevatten. Voor hedendaagse hemelbedden is de sky de limit: wat de consument vraagt, wordt gefabriceerd.

Niet alleen de "look" van het hemelbed maar ook het gevoel van hemelbedden is belangrijk. Het hout aan de zijkanten zijn een kritieke factor in het voelen van de kwaliteit van uw hemelbed, en aangezien u er een derde van uw leven in spendeert, kunt u het best comfortabel maken, dus koop goed kwaliteitslinnen voor de hemelbed gordijnen.

tag: hemelbed

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Woning Jouwverzamelaar Microcity Internet Portal